Asistenta case de marcat

La achizitionarea unei case de marcat, asiguram gratuit clientilor nostri:

 • programarea casei de marcat, inclusiv lista initiala cu denumirea produselor sau a serviciilor livrate;
 • instruirea operatorilor;
 • fiscalizarea casei de marcat.

Va putem indruma gratuit catre alegerea modelului optim de casa de marcat daca ne contactati si ne precizati cateva date cum ar fi: tipul afacerii dvs.(magazin, restaurant, prestari servicii), marimea localului, etc.

Dupa ce ati ales si ati cumparat o casa de marcat, aceasta trebuie fiscalizata, programata conform legislatiei si specificului societatii, iar personalul dumneavoastra trebuie instruit sa o foloseasca, operatiuni de care Albasoft SRL se ocupa.

Fiscalizare inseamna procesul de trecere al unei case de marcat in regim de lucru fiscal, regim in care aparatul memoreaza toate sumele batute in memoria fiscala. Pentru a fiscaliza o casa de marcat trebuie parcurse urmatoarele etape (vor fi realizate de SC Albasoft):

 • Intocmirea dosarului necesar eliberarii NUI;
 • Depunerea acestuia la DGRFP la care este inregistrat sediul unde se va instala casa de marcat;
 • Obtinerea raspunsului (NUI);
 • Programarea casei de marcat de catre unitatea de service, conform NUI, datelor firmei, specificului societatii si trecerea casei de marcat in regim fiscal.

Operatorul economic va completa:

            Cererea (click pentru download) » de atribuire a Nr. Unic de Identificare din aplicatia informatica a ANAF cf. HG nr. 804/2017 care va fi insotita de urmatoarele documente:

 • copia facturii si a documentului de plata care atesta achizitionarea a.m.e.f.
 • copia procesului verbal de sigilare a memorie fiscale si a aparatului de marcat electronic fiscal
 • certificat de garantie si conformitate al a.m.e.f. sau contractul de service daca a.m.e.f. a iesit din garantie:
 • copia certificat constatator cu coduri CAEN de la sediul unde va fi instalat AMEF
 • copie dupa C.I. administrator

Durata de eliberare a NUI este de minim 2 zile.

La fiscalizare introducem, de asemenea gratuit, in memoria casei de marcat toate denumirile produselor si serviciilor pe care le veti folosi, indiferent de numarul acestora, daca sunt in format Excel.

Garantia caselor de marcat este de 12 luni. Defectiunile vor fi remediate la sediul SC Albasoft (Alba Iulia sau Campeni).

Contractul de service

Conform legii, dupa expirarea perioadei de garantie operatorii economici sunt obligati sa incheie un contract de service cu unitatea acreditata pentru vanzare si service case de marcat. SC Albasoft ofera contract de service cu plata anuala.

Depunere declaratie A4200

Declaratia A4200 cuprinde raportul lunar al vanzarilor, este obligatorie si se depune lunar pana in data de 20 a lunii, pentru luna anterioara. Contra cost, declaratia poate fi depusa si de SC Albasoft.

Obligatii legislative

Mentionam cateva obligatii legislative mai importante ale agentilor economici referitoare la casele de marcat preluate din HG 479/2003 si HG 804/2017.

 • Toti agentii economici au obligatia sa elibereze clientilor bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate cu amanuntul si/sau serviciile prestate si, la solicitarea acestora, le vor elibera si factura fiscala, in conditiile prevazute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
 • Nu aveti voie sa incepeti activitatea unui punct de lucru inainte de a avea fiscalizata casa de marcat.
 • In termen de 24 de ore de la fiscalizarea casei de marcat trebuie sa va prezentati la Administratia Financiara de care apartine punctul de lucru, cu o Declaratie de Instalare eliberata de unitatea de service, pentru a vi se inregistra fiscalizarea.
 • Bonurile emise catre clienti trebuie sa contina descrierea exacta a produselor sau a serviciilor platite, inclusiv unitatea de masura. Asadar, aveti obligatia de a avea memorate in casa de marcat toate denumirile produselor si serviciilor pe care le comercializati.
 • Aveti obligatia de a efectua un raport zilnic de golire la sfarsitul fiecarei zile in care ati folosit casa de marcat (raport Z).
 • Aveti obligatia de a avea afisat la vedere anuntul atasat (click pentru download »).
 • Achizitionarea consumabilelor destinate aparatelor de marcat electronice fiscale trebuie facuta de la orice operator economic producator, importator sau comerciant de astfel de consumabile. Prin contractul obligatoriu de achizitie hartie termica, Albasoft va pune la dispozitie consumabilele necesare.
 • Sunteti obligati sa efectuati cel putin o verificare anuala a aparatelor de marcat electronice fiscale.
 • Conform Art. 36 din HG 479/2003, pentru corectarea sau anularea inregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal utilizatorul intocmeste un dosar care va cuprinde:
  1. sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea, cu precizarea motivatiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum si a numarului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia;
  2. decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de directorul financiar-contabil, contabilul-sef sau de alta persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului unitatii;
  3. copie de pe nota sau notele de receptie si constatare de diferente, intocmite de la ultima inventariere pana la zi, prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al produsului sau produselor inregistrate gresit in aparatul de marcat electronic fiscal;
  4. nota de contabilitate care reflecta operatiunea efectuata.
 • Dupa expirarea perioadei de garantie, sunteti obligat sa incheiati un contract de service cu unitatea acreditata vanzare si service case de marcat.
 • In cazul incetarii activitatilor de livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale vor solicita in scris organului fiscal care a atribuit numarul de ordine anularea acestuia, anexand la cerere documente probatoare ale motivelor incetarii activitatii, respectiv inchiderea punctului de lucru, instrainarea aparatului, lichidarea, dizolvarea, fuziunea, divizarea societatii sau altele, dupa caz. Utilizatorii aflati in aceasta situatie sunt obligati sa arhiveze memoria fiscala pe perioada prevazuta de lege (10 ani).

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.