Înrolarea în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanțelor/A.N.A.F (SPV)

Înrolarea în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanțelor/A.N.A.F (SPV)

Vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 01.03.2022, conform prevederilor art. 79 alin 1^1 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, contribuabilii au obligația să transmită organului fiscal cererile, înscrisurile și documentele prin mijloace de transmitere la distanță, respectiv prin înrolarea în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanțelor/A.N.A.F (SPV).

În situația în care, ulterior datei de 01.03.2022, operatorii economici vor depune cererile în format letric, sau pe poșta e-mail dedicată AMEF prin intermediul unităților de service acreditate, nu vor fi luate în considerare pentru emiterea certificatului  conform prevederilor art. 79 alin 1^2 din CPF.  Se vor primi cererile, însă, operatorului economic i se va comunica  un răspuns în vederea aducerii la cunoștință a obligației înrolării în SPV și depunerii  tuturor cererilor, înscrisurilor și documentelor prin mijloace de comunicare la distanță (SPV), pentru a se elibera Certificatul.
Cererea de atribuire a NUI in format electronic –formular C801-este disponibila pe portalul www.anaf, secțiunea SERVICII ONLINE, Descărcare declarație si se depune numai prin SPV.

Documentul de aici descrie pașii de completare, dar și de încărcare a formularului C801 ».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *