Decont cu TVA la incasare 2013

Decont cu TVA la incasare 2013

Decont cu TVA la incasare 2013

Am pregatit, in programul Albasoft Expert, decontul de TVA si Jurnalele de Cumparari si Vanzari pentru anul 2013, in conformitate cu Ordinul PANAF 1790/20.11.2012.

Update-ul este disponibil la www.albasoft.ro/descarca.

Pe Jurnalele de cumparari si vanzari am facut grup separat cu facturile de achizitii, respectiv livrari cu „TVA la incasare” inregistrate in perioada de raportare(rulaj debitor 4428.0F, respectiv rulaj creditor 4428.0C). Platile purtatoare de TVA deductibila(din neexigibila), apar in jurnalul de cumparari inregistrate cronologic(in jurnal se specifica si factura ce se plateste); similar incasarile purtatoare de TVA colectata la incasare, apar in jurnalul de vanzari inregistrate cronologic. Pe Jurnalul de cumparari am pus un „Total TVA dedusa din TVA neexigibila” in perioada de raportare – rulaj creditor 4428.0F; similar, pe Jurnalul de vanzari am pus un „Total TVA colectata la incasare”, in perioada de raportare – rulaj debitor 4428.0C.

Pentru soldul de TVA neexigibil din achizitii, respectiv livrari, ca urmare a aplicarii “TVA la incasare” am proiectat un jurnal nou, deci vom folosi trei jurnale pentru completarea decontului de TVA: Jurnal de cumparari, Jurnal de vanzari si Jurnal TVA la incasare.

Asteptam sugestii si observatii referitoare la jurnalele propuse de noi!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *