Deductibilitate cheltuieli si TVA(OUG 24/2012)

Deductibilitate cheltuieli si TVA(OUG 24/2012)

Deductibilitate cheltuieli si TVA(OUG 24/2012)

In privinta deductibilitatii cheltuielilor şi a TVA-ului aferent la autovehicule (OUG 24/2012) prezentam mai jos modul de implementare in Albasoft Expert:
Pe machetele de culegere facturi de la furnizori si culegere plati, cand operati in conturile 6022 sau 6024 apare un buton Deductibilitate 50%.Daca dati click pe acel buton, programul imparte suma in doua(50%), si adauga un rand nou cu jumatatea neneductibila a sumei, marcand totodata in baza de date particularitatea acestor inregistrari(ca sunt supuse deductibilitatii de 50%). Este tot ce aveti de facut(sa dati click pe butonul Deductibilitate 50%), in rest programul va duce sumele corect in Jurnalul de cumparari, in Decontul de TVA si in notele contabile.
Pentru contarea automata a partii nedeductibile din cheltuieli, la prima utilizare a butoului Deductibilitate 50%, programul cere contul de cheltuiala nedeductibila, dupa care memoreaza acest tandem, astfel ca la a doua utilizare nu mai cere contul. Puteti opera/modifica aceste setari la Evidenta primara / Configurare / Alte config. Pentru conturile de cheltuiali nedeductibile puteti utiliza conturi existente in planul de conturi sau va creati analitice distincte de forma:
6022.01 – chelt.deductibila
6022.02 – chelt.nedeductibila
6024.01 – chelt.deductibila
6024.02 – chelt.nedeductibila
Pentru a crea analitice, intrati la Evidenta primara / Nomenclatoare / Plan de conturi, unde adaugati analiticele, dupa care va pozitionati pe contul dorit(6022), dati Defalcare, apoi va asigurati ca analiticele sunt terminale(0).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *